bannerFI3.jpg

TEKONURMI

Miellyttävänä pelialustana, tekonurmi on Suomen olosuhteissa erinomainen vaihtoehto luonnonnurmelle. Se on tasainen ja kiinteä, pallo pomppaa siitä hyvin ja se tarjoaa käyttäjille vakio-olosuhteet harjoitella ja pelata.

Saltex Oy:n tekonurmet valmistetaan korkealla ammattitaidolla nykyaikaisella tehtaallamme Alajärvellä, Etelä-Pohjanmaalla. Viimeisintä teknologiaa hyödyntämällä olemme kyenneet lyhentämään tuotantoaikoja sekä parantamaan tuotannon tehokkuutta, tarkkuutta ja joustavuutta. Parhaan laadun takaamiseksi, toimimme vain alan johtavien ja kokeneimpien tavarantoimittajien kanssa.
 
Uskomme jatkuvaan yhteistyöhön niin urheilijoiden, raaka-ainetoimittajien kuin merkittävimpien eurooppalaisten tutkimuskeskustenkin kanssa. Yhdessä kaikkien osapuolten kanssa pyrimme etsimään mahdollisimman hyvät peliolosuhteet joka tilanteeseen. Tekonurmituotteemme on testattu FIFA:n ja usean muun standardin mukaisesti, ja jalkapallokenttiemme nurmilaadut ovatkin läpäisseet mm. kansainväliset FIFA:n Star 1 ja Star 2 -testit.

 

Tekonurmen edut

 
+ Pelaajaystävällinen
+ Turvallinen
+ Soveltuu niin harjoitteluun kuin pelaamiseenkin
+ Mahdollisuus ympärivuotiseen käyttöön kaikissa sääolosuhteissa (nurmi on hyvin vettä läpäisevää)
+ Pitkä käyttöikä ja kulutuksenkestävyys: Monin verroin käyttötunteja luonnonnurmeen verrattuna
+ Vähäinen hoitotarve - pienemmät käyttökustannukset
+ Tekonurmikentän ominaisuuksia ovat mm. pehmeä, tasainen ja säännöllinen pinta, hyvä iskunvaimennus sekä hyvät pallon ponnahdusominaisuudet
+ Koska tekonurmikenttä tarjoaa pelaajille vakio-olosuhteet pelata, ovat mm. loukkaantumiset ja rasitusvammat vähentyneet.

 

Laaduntarkkailu ja testaus

 
Parantaaksemme tuotteidemme käyttäjäystävällisyyttä testaamme jatkuvasti erilaisia nurmilaatujen prototyyppejä omassa testauslaboratoriossamme, jossa on testausmahdollisuudet kaikille tekonurmille asetettaville vaatimuksille kuten: UV-säteilyn kesto, kulutuksen kesto (Lisport) ja vetolujuuden mittaus. Saltex seuraa tiiviisti alan trendejä ja valmistaakin vuosittain useita uusia tuotantoon meneviä tekonurmilaatuja. Testilaitteistolla kerätään tietoa esimerkiksi eri hoitomuotojen vertailuista ja täyttöaineiden käyttäytymisestä ajan kuluessa. Saltexilla on myös 15 metriä pitkä Lisport-testauskone, jolla saadaan kattava kuvaus eri tekonurmilaatujen kulumisesta.