TEKNOLOGIA JA INNOVAATIO

OSAAMISTA - SUORAAN SUOMESTA

 

Me Saltexilla uskomme jatkuvaan kehitykseen ja yhteistyöhön niin urheilijoiden, raaka-ainetoimittajien kuin testauslaboratorioidenkin kanssa. Yhdessä kaikkien osapuolten kanssa pyrimme etsimään mahdollisimman hyvät peliolosuhteet joka tilanteeseen ja löytämään entistä laadukkaampia, ekologisempia ja kestävämpiä ratkaisuja tekonurmialan alati muuttuviin vaatimuksiin.

 

Parantaaksemme tuotteidemme käyttäjäystävällisyyttä testaamme jatkuvasti erilaisia nurmilaatujen prototyyppejä omassa testauslaboratoriossamme. Tämän lisäksi testaamme tuotteitamme yhteistyössä merkittävimpien eurooppalaisten tutkimuskeskusten kanssa. Tuotteemme täyttävät tiukimmatkin FIFA:n, IAAF:n ja ITF:n standardit sekä kotimaiset vaatimukset.

 

Saltex myös osallistuu aktiivisesti alan kansainvälisiin kehityshankkeisiin; mm. SOKRATURF - projekti vuosina 2002-2004 ja MULTITURF - projekti vuosina 2005 - 2008.

 

Euroopan komission tukeman Multiturf - projektin päätuloksina Saltex mm. kehitti liikuteltavan, monitoimisen Interlock- tekonurmen, uuden lämmitysjärjestelmä systeemin ja erityisesti pienille alueille (koulut, koripallo, lentopallo) tarkoitetun tekonurmilaadun.

 

Saltex myös toimii vuonna 2007 perustetun ESTO:n (European Synthetic Turf Organisation) perustajajäsenenä. Järjestön tarkoituksena on edistää tekonurmialan yhteisesti sovittuja pelisääntöjä ja olla aktiivisesti mukana alan standardien ja testausmetodien kehityksessä sekä mahdollistaa vuoropuhelun alan eri toimijoiden välillä.

 

Nykyaikaisten tuotantotilojemme testauslaboratoriossa on testausmahdollisuudet kaikille tekonurmille asetettaville vaatimuksille kuten: UV- säteilyn kesto, kulutuksen kesto (Lisport) ja vetolujuuden mittaus. Laboratoriossa valmistetaan koenurmia sekä suunnitellaan ja testataan uusia systeemejä jatkuvasti. Testilaitteistoa hyödynnetään myös eri hoitomuotojen vertailuun mm. täyttöaineiden käyttäytymiseen ajan myötä.

 

Tästä osiosta löydät tietoa Saltexin uusimmista innovaatioista ja testilaitteista.

 

Katso video tekonurmen teknisistä ominaisuuksista

(9 min, 20 Mb. Huom! Lataaminen voi kestää muutamia minuutteja.)
  Play this video
 
 
ISOAAA2016.png (ISOAAA2016)
 
ESTO Full Member small.jpg (ESTO full member small)
 
perulogo-small[1].png (tilaajavastuu)