YMPÄRISTÖ

SALTEX JA YMPÄRISTÖ

 

Vihreät arvot ovat Saltexille tärkeitä ja siksi pyrimme toiminnassamme kehittämään tuotteita ja valmistustapoja jotka takaavat vihreämmän ympäristön, myös huomenna! Jatkuva laaduntarkkailu ja kehitystyö kuuluvatkin tärkeänä osana yrityksemme toimintaan. Saltex Oy on myös aktiivisesti mukana alan kansainvälisissä kehitysrenkaissa, joiden tavoitteena on löytää ekologisempia ja kestävämpiä ratkaisuja, laadusta tinkimättä.

 

Saltex pitää vastuunaan suojella ympäristöä ja tarjota tuotteita jotka ovat turvallisia aina raaka-aineista kierrätykseen. Saltex mm. osallistuu tekonurmien uudelleen kierrätykseen. Saltex pitää kestävää kehitystä avainasemassa ja tarjoaa tuotteilleen palveluita niiden koko elinkaaren ajan.

 

Saltex Group Oy:lle on laadittu ISO 9001:2008 mukainen laatujärjestelmä, sekä ISO 14001:2004 mukainen ympäristöjärjestelmä. Järjestelmät ovat kolmannen osapuolen, DNV:n sertifioimat. Yritys on myös saavuttanut korkeimman AAA luottoluokituksen. Kaikilla Saltexin tuotteilla on avainlippu.

 

Yritys on myös tehnyt sopimuksen Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy:n kanssa pakkauksia koskevan tuottajavastuun siirrosta. Yritys huolehtii markkinoille toimittamiensa pakkausten hyötykäytöstä Suomen lainsäädännön mukaisesti.

 

VIHREÄMPÄÄ NURMEA

 

Tasapainoilu urheilumaailman vaatimusten ja ekologisten vaatimusten välillä on kaikille laatutietoisille nurmen valmistajille tuttua. Tavoite on löytää ratkaisuja, jotka ovat yhä kestävämpiä ja ekologisempia, laadusta tinkimättä.

 

Saltex Oy keskittyy tuotekehityksessään voimakkaasti ympäristöhaittojen minimointiin ja kehittää jatkuvasti uusia nurmilaatuja pyrkien yhä kestävämpään ja luontoystävällisempään ratkaisuun. Myöskään Saltex Oy:n tuotannosta ei aiheudu vaarallisia päästöjä, jätettä tai jätevesiä.

 

Tekonurmialan kehittyessä, markkinoille on tullut yhä luontoystävällisempiä raaka-aineita, jotka vähentävät energian ja vedenkulutusta. Tämä on erittäin tärkeää mm. monissa lämpimissä maissa, joissa vedensaanti on tarkoin säädeltyä.

 

Saltex Oy valitsee raaka-aineensa tarkoin ja mm. nurmessa käytetyt langat täyttävät tiukimmat ympäristöstandardit. Saltex Oy:n käyttämät langat eivät sisällä raskasmetalleja sisältäviä väriaineita tai raaka-aineita, joten nurmea voidaan käyttää missä vaan, eikä se aiheuta ympäristöhaittoja. Nurmi on myös helppoa uudelleen käyttää sen ympäristöystävällisen luonteensa ansiosta tai hävittää ympäristölakien mukaisesti. Vanhoja tekonurmia voidaan käyttää esim. tienpohjissa korvaamaan suodatinkangasta.

 

Myös nurmikentissä käytetty kumirouhe on tarkoin valittua. Mm. suosittu autonrenkaista rouhittu hyvälaatuinen SBR kumi ei aiheuta ympäristöhaittoja eläimille tai luonnolle ja täyttää ympäristövaatimuksen DIN 18035-7.

 

KESTÄVÄN KEHITYKSEN MATTOJA

 

Saltex Oy käyttää mattojen valmistuksessa pääasiassa kestäviä ja allergiaystävällisiä synteettisiä materiaaleja, joiden raaka-aineet on tarkoin valittu ja testattu. Kudotuissa matoissa käytetään jonkin verran myös puhtaita luonnonmateriaaleja kuten puuvillaa ja juuttia. Huolella valmistetut matot ovat kulutuskestäviä ja käyttäjäystävällisiä. Saltex myös uskoo, että mattojen kanttaus pidentää niiden elinikää huomattavasti.

 

Kaikki Saltex Oy:n tuotteet valmistetaan Alajärvellä täysin kotimaisesti, eikä tuotannosta aiheudu ympäristölle haitallisia päästöjä. Tuotannossa ei myöskään käytetä minkäänlaisia voimakkaita kemikaaleja ja kaikki Saltexin matot ovat erittäin turvallisia ja vesipestäviä, eikä pesuvedestä pääse kemikaaleja luontoon. Myös tuotannon ylijäämä on minimoitu ja Saltex käyttää esim. mattojen ylijäämä palat oheistuotteidensa materiaalina. Lisäksi pienet askarteluun sopivat palaset lahjoitetaan päiväkodeille yms. seuroille.

 

Saltex Group Oy:llä on kolmannen osapuolen sertifioima ISO 9001:2008 laatujärjestelmä. Yritys on myös saavuttanut korkeimman AAA luottoluokituksen. Kaikilla Saltexin tuotteilla on avainlippu.

 

Yritys toimii ISO 14001:2004 standardin mukaisesti. Standardin mukainen ympäristöpolitiikka toimitetaan pyydettäessä.

 
 
ISOAAA2016.png (ISOAAA2016)
 
ESTO Full Member small.jpg (ESTO full member small)
 
perulogo-small[1].png (tilaajavastuu)